• Sanna Rådelius

Metamorfos - bloggens födelse

Uppdaterat: 13 dec. 2018

2018-11-01

Jag har det senaste året börjat utveckla vingar.

Först var de bara en skavande känsla. En känsla av att det fanns något mer. Inom mig. För ganska precis ett år sen trängde de igenom första lagret. Sen har de undan för undan letat sig fram genom kroppen. Förankrade i mitt inre. I det där innersta rummet. I det jag tror är min själ. Det är som om de kämpar för att veckla ut sig. Och för varje inre slöja jag lyckas föra åt sidan, desto större plats får vingarna.


Metamorfos. Att utvecklas. Att transformeras. Att omvandlas.


Mitt år som 35-åring har präglats av dessa ord. Mitt intresse för samhällsutveckling förde mig in på en personlig utvecklingsresa och ett feminint uppvaknande, vilka tillsammans födde ett intresse för organisationsdesign och självorganisering.


Jag har mött mig själv och vaknat upp i min feminina kraft. På ett konkret och teoretiskt plan, men också högst spirituellt. Jag har hittat hem i en filosofisk kontext, metamodernismen, vilken fött ett politiskt engagemang och gett mig en plattform för samhällsutveckling. Filosofisk, teoretisk och högst praktisk. Jag har upptäckt nya sätt för arbete och organisation. Mer människocentrerat, mer effektivt och högst meningsfullt.


Vi befinner oss i ett läge i världshistorien där transformation är avgörande. För att följa med i den teknologiska utvecklingen och hantera vår allt mer komplexa och föränderliga verklighet, så behöver vi börja med att djupdyka i oss själva. Skapa kontakt med vårt inre och därigenom kontakt med varandra.

För att skapa ett hållbart samhälle med hållbart mänskligt liv, behöver vi utforska organisationsutveckling och skapa mer meningsfulla platser, där vi ges möjlighet att växa som individer och att skapa tillsammans.

För att kunna andas ren luft och dricka rent vatten, behöver världen ställa om. Vi behöver gå från hårda värden, pengar och vapen, till mjuka värden - mjuk makt. Vi behöver transformera politiken och de värderingar som idag styr oss mot en kollaps för mänskligheten. Vi måste utmana hur vi lever och gör saker för att våga utforska och värdera det som skapar mening, på riktigt.


Metamorfos.


I ett år har jag djupdykt i allt detta, både teoretiskt och praktiskt. Nu har jag ett behov av reflektion och att föra ner kunskapen i kroppen. Att skriva är ett sätt för mig att göra detta på. Genom skrivandet reflekterar jag och gör kunskapen till min.

Jag har också en längtan efter att dela med mig. Av min kunskap, min resa, mina insikter. Jag har en längtan efter ett eget rum, ett space, där jag kan leka med tankar, känslor, kunskap och idéer. En plats dit jag också kan bjuda in andra.


Så som start på livet som 36-åring har jag precis registrerat domänen metamorfos.nu

That will be my space. My playground. My queendom.

My bird's nest.


Metamorfos.


#metamorfos #självutveckling #process #lek

108 visningar0 kommentarer